Trip switch faulty - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 21-03-13 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Jun 2008
Location: United Kingdom
County: Northumberland
Posts: 34
Madness Trip switch faulty

The trip switch on out 159SW has a mind of its own. Driving along the multi-function display will keep changing as if somebody is fiddling with the Trip A/Trip B switch. Every few minutes the beep goes off and Trip A Reset is displayed.

The problem only starts once the cabin has warmed a little, usually about 5 miles from home and won't do it cold on the drive. When cold the switch works exactly as expected.

The beep annoys me so I'd like to fix. I suspect a wiring fault, perhaps dirt in a connector? Not sure it's the switch as it's fine cold and I've tried filling it with switch cleaner.

Any tips before I turn the radio up loader to drown out the beeps?

montemike is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 159, Brera & 946 Spider

faulty , switch , trip , tripmeter

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome