Slipping Clutch on Spider - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 16-01-13 Thread Starter
Status: Italia Independant owner
AO Member
Dustcap's Avatar
Join Date: May 2011
Location: United Kingdom
County: Buckinghamshire
Posts: 42
Slipping Clutch on Spider

Hi all. Over the past week I have noticed the cold mornings have made my clutch slip slightly, the car is on a '10 plate so only 2 and a half years old and done 24K miles. I had a few other warranty issued for the dealer to take care of so I booked it in and mentioned the clutch to them. The have said they can take it apart but I have to agree if nothing is found to be at fault the charge is down to me. I have had a look around online and have found a few mentions of cold weather affecting clutches but more saying its probably the friction plates.....
I am thinking I may as well leave alone until the weather warms up and if the issue consists then take it back (warranty lasts until August).

Any thoughts???

just so you know, the other items were:

Wind noise on drivers side at 70mph, this has already been looked at and adjusted but came back.
window button making the window go the wrong way
Alarm not available (apparently it needs a new 'tilt' sensor)
Dustcap is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 159, Brera & 946 Spider

clutch , slipping , spider

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome