3.2 JTS Ignition coil - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 25-08-12 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Nov 2010
Location: Israel
County: Haifa
Posts: 57

Member car:

GT 3.2V6, 147GTA

3.2 JTS Ignition coil

Hi there,
Yesterday I had a problem of broken ignition coil. It happened to me for the third time. When I push the engine a bit, at high rpm, get the engine indicator flash and feel the engine not balanced. One or more cylinders less working. Burned ignition coil was found later.
The first time it happend in first gear, around 7.2k rpm. This was informed after we checked the car connected to the computer.
Yesterday, I swear, the engine was not more than 5k.
One thing to mention, I'm from Israel. Yesterday the temperature was quiet high.
Do you know something about this problem? Why does it happen for the third time? Is the ignition coil so sensitive? I wonder why it happes with no any protection before (ignition disconnecting or something).
The car is 159 ti 3.2 manual, 2008 model with 110 thousands kilometers.
I'd appreciate if you have any comments/ideas for that.
Regards, Tamir.
TamirK is offline  
Sponsored Links
Status: The Bored, BORED
AO Gold Member
Snokio's Avatar
Join Date: Jul 2005
Location: I would rather not say
County: -
Posts: 6,453
Not heard of this kind of problem before, hopefully someone will be able to help though
Snokio is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 159, Brera & 946 Spider

coil , ignition , jts

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome