159 jtdm p0340 and weird sound - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 26-07-12 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Aug 2010
Location: Finland
County: Etela-Suomen Laani
Posts: 15

Member car:

159 jtdm 2.0

159 jtdm p0340 and weird sound

Hi! Would anyone know what's wrong with my Alfa? I hear this very loud whistle like sound inside the car. Managed to record it even with my crap Nokia phone! Put it on Youtube.

Alfa 159 sound - YouTube

The sound appears when I drive on fourth gear around 40 miles per hour (2000 rpm). The sound gets louder when I don't press the acceleration pedal and the car slows down. The local garage checked the error codes and the car gave error P0340 Phase Sensor intermittent. They ordered a new sensor of some sort but are not sure what causes the odd whistle like sound.

There is also slight hesitation at around 1800 rpm when accelerating. Especially when the car is cold.

Any ideas
Kapirex is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 159, Brera & 946 Spider

159 , jtdm , p0340 , sound , weird

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome