Alfa 159 JTDM sometimes smokes on tickover - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 20-03-12 Thread Starter
Status: -
Join Date: Mar 2012
Location: United Kingdom
County: Nottinghamshire
Posts: 1

Member car:

alfa 159

Alfa 159 JTDM sometimes smokes on tickover

Hi all. Just purchased my 57 reg Alfa 159 JTDM 210 BHP with 38k miles. The problem I am having is on starting, it immediately runs unevenly and at 750 revs. - I feel this is too low. Also when I leave it to tick over to warm up it starts to smoke (grey smoke) then as it gets warm the smoking stops but occasionally it starts smoking again. I took the car to the local garage who extracted two codes - P0380 and P0683. I have fitted 5 new glow plugs and a glow plug module but the problem is still there. The car runs beautifully on the road. Can anyone shed light on this problem? Thank you.
jam4scot is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 159, Brera & 946 Spider

159 , alfa , jtdm , smokes , tickover

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome