CD-Error Nav Connect+ - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 4 Old 24-10-11 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Feb 2009
Location: Denmark
County: Vestjælland
Posts: 11

Member car:

Alfa 159

CD-Error Nav Connect+

Hope someone can help me with this Issue.

Alfa 159 equipped with Nav Connect+ FW:11.5

Started a Year ago that very selden I got the "CD-Error" when the CD-Rom Drive tried to read the map-CD.

the past week I nearly always get the "CD-error" when the Unit tries to read the map-cd.
If I insert an Audio-CD, it seems to read the Cd well, number of Tracks is Ok, and the Display shows the ongoing playing of the CD, Track-number and min:sec, but no sound in the speakers.

Guess I'll try a Cd-rom cleaner, but other have Stated that it destroys the CD-rom drive, or do I have to ty something else first ?

Is it possible to buy a new CD-rom driver or Laser-lens anywhere ?

Thanks in advance

Last edited by olef; 24-10-11 at 21:55.
olef is offline  
Sponsored Links
Status: Upset about lack of tapatalk support.
AO Silver Member
MarcG's Avatar
Join Date: Sep 2009
Location: United Kingdom
County: Nottinghamshire
Posts: 1,561
Images: 6

Member car:

Brera S

I've got a spare Nav unit if you feel the need to replace the whole thing....
MarcG is offline  
Status: ready4vacations
AO Platinum Member
Join Date: Jul 2002
Location: Portugal
County: Porto
Posts: 31,304

Member car:

Alfa 159 QV

WHy not try another map cd?
THROTTLEMAN is offline  
(Post Link) post #4 of 4 Old 25-10-11 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Feb 2009
Location: Denmark
County: Vestjælland
Posts: 11

Member car:

Alfa 159

Hi MarcG
Thank You for the offer. Is the Unit Cosmetic and Functional Ok, and do You have the Code ? Please send me a PM with suggested Price and shippingcosts to Denmark, or Write it as a reply if You like.

Thanks for the Advice....
Have tried 4 different Map-CD's and 5 different Audio-CD's, so I guess I'm prettyr sure it is not a Media-Problem.
olef is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 159, Brera & 946 Spider

cderror , connect , nav

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome