159 wipers sensor - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 20-02-11 Thread Starter
Status: -
Join Date: Feb 2011
Location: United Kingdom
County: Kent
Posts: 2

Member car:

159 2007

159 wipers sensor

Rain sensor just does not work, have followed instruction book notes. Took it to dealer who through a bucket of water at windscreen and hey presto, they turned on. Seems to me the sensitivity is not on enough? To be honest much happier if I could I just disable the auto wiper feature, can this be done?
jamiemac is offline  
Sponsored Links
Status: - Update
Posts: n/a
The system doesn't turn on automatically.

The sensor is just for automatically adjusting the wipe speed.

Sensitivity adjustment is via the stalk.

Disconnecting the sensor may revert it back to normal wipers
though not sure if you would get the dreaded proxy/CANBus flashing
odo warning message.

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 159, Brera & 946 Spider

159 , sensor , wipers

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome