Stalling Engine?? 1.9 - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 19-12-10 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Nov 2010
Location: United Kingdom
County: Renfrewshire
Posts: 41

Member car:

159 Sportwagon

Stalling Engine?? 1.9


Been an owner now for around 2 months and wondering if anyone can assist me. I have noticed this problem probably around 6 times in total. My car stalls when pulling away in first. At first i put it down to driver error but now i am convinced there is something not quite right. It seems to manifest itself if i am looking to pull off soon after startup but the problem is less evident if i let the car tick over for a few minutes prior to pulling off.

I have hooked the car up to fiatecu scan and no faults found. Does anyone have experience of a similar problem? and can anyone point me in the direction of a solution?

jockass is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Member
Join Date: Nov 2002
Location: Norway
Posts: 118
could it be the EGR valve. It kicks in from above 800 - 3000 rpm. If it sticks then the engine does not react to throttle. Try cleaning the EGR valve centre.

AlfaAlfa is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 159, Brera & 946 Spider

engine , stalling

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome