anti-pollution... message - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 5 Old 25-01-10 Thread Starter
Status: -
AO Member
ecedb's Avatar
Join Date: May 2008
Location: Turkey
County: -
Posts: 63
anti-pollution... message

Anyone saw this message during ignition - anti-pollution.. I couldn't see the rest of the message as disappeared whenever the engine started.

Can it be because of this cold whether conditions?
ecedb is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Member
blaineuk's Avatar
Join Date: Apr 2008
Posts: 98
anti pollution filter blocked, needs to do a regen. it will keep coming up whilst it does it.
blaineuk is offline  
Status: Typing this post...
AO Silver Member
johns159's Avatar
Join Date: Jun 2008
Location: United Kingdom
County: Shropshire
Posts: 1,378

Member car:

GT 3.2V6

Mine did that last week, came up with "ANTI-POLLUTION FILTER CLOGGED"..... hasnt done it again since, i get a lot of these messages on start up and been told to ignore it unless it stops on....

The irony of this message is that i have had many forced regens for blocked DPF and this is the first time this message has appeared, and guess what, the car is running ok at the moment!
johns159 is offline  
Status: Cultural Attache
AO Silver Member
David Jarrett's Avatar
Join Date: Mar 2006
Location: United Kingdom
County: Kent
Posts: 2,899
Mine has flashed up this warning.

Been smelling exhuast fumes inside from cars in front recently and assumed it was something in the ventilation system!
David Jarrett is offline  
Status: -
AO Member
CityBrera's Avatar
Join Date: Mar 2010
Location: United Kingdom
County: Dumfries and Galloway
Posts: 69

Member car:

Brera 2.4 JTD

Anti Pollution Filter Clogged appeared yesterday after a four mile trip into town.
Got back in the car for the return journey and noticed an 'orange' symbol in the bottom left corner of dash display that looked like () on their side with a mist coming out of the right hand side.
Didn't notice any print on the dash at the time but did when I had to return to town and hour later to pick my son up from work.
Parked up and ran the engine at over 3,000 for a couple of minutes. Switched off, switched on and hey presto: symbol gone and message gone.
CityBrera is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 159, Brera & 946 Spider

antipollution , message

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome