rear tires gone... - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 27-10-09 Thread Starter
Status: somewhere in Black Mesa
AO Member
toshy's Avatar
Join Date: Mar 2008
Location: Romania
County: Brasov
Posts: 831
Images: 5

Member car:

159 2.4 JTDm Q4

Madness rear tires gone...

ok, my turn to open a topic about tires, my problem is a bit different tho.

i'm still shocked so i'll be brief: a few hours ago i noticed that my rear tires have no thread left at all. zero! slicks!

tires (pzero neros, 235/40r19) have only 10k km and the wear is even on both left and right. weird is that the front ones show no signs of wear at all.

anyone has an idea what might cause this?
first set of tires lasted about 20k km showing the normal front edge wear, checked the wheel alignment, then used the winter tires for 8k km with no abnormal wear at all.

is it possible for kw v2 coilovers which i installed this spring to be the culprits?
can it be one of the differentials?

the car is a q4 and ofc i've checked the alignment after i replaced the suspension.
toshy is offline  
Sponsored Links
Status: Treasonous Europhile
AO Platinum Member
AlfaDrivingFan's Avatar
Join Date: Aug 2009
Location: United Kingdom
Posts: 42,243
When was your car last serviced? Did they rotate your tyres so your front tyres actually used to be your rears and vice versa. It would explain everthing
AlfaDrivingFan is offline  
Status: V8, baby. V8
AO Silver Member
Commanderfish's Avatar
Join Date: Apr 2007
Location: SW London
Posts: 5,559
Images: 84
What he said ^
Commanderfish is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 159, Brera & 946 Spider

rear , tires

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome