selespeed problem - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 16-05-08 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Nov 2007
Posts: 23

Member car:


selespeed problem

Hi, i am wondering if any 159 owners encountered the same problem as me. The check gear box error lights up and goes off then as i was
1) driving on D mode, the gear refuse to downshift when the car is slowing down, thus causing the car to stall.
2) Car when stationery in D mode, will auto change to neutral.
3) Tried using selespeed instead of D mode, the same problem also occured.

The car has since been driven to my agent for troubleshooting, the agent initial diagnose was that the oil seal for selespeed may be leaking. Just wondering if any fellow owners have experienced such problem and what could be the cause. It was the second time such a incident occured.

Many thanks in advance
andrew79 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 159, Brera & 946 Spider

problem , selespeed

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome