Blue and Me 5.4 Software Download Help - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
 
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 5 Old 10-09-16 Thread Starter
Status: -
Club Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Bromley
County: Kent
Garage
Blue and Me 5.4 Software Download Help

Hi,

Does anyone know where I can get the download for 5.4 for my V1 Blue and Me Inside my Brera ?

After countless hours, a variety of USB Sticks and invention of new swear words, I managed to get the lady in the dash back to life.

Initially, it was completely dead and stated "English not available".

Now it's working again but MultiCueScan reports it's running 5.3. I really want to get it running on 5.6.

It refuses to take 5.5 however, my inital technique of getting the unit back to life is also failing.

I'm hoping the progressive steps of upgrading from 5.3 to 5.4 and so on will yield results.
Redders03 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Status: -
AO Member
 
epsonix's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Poland
County: Bielsko-Biala
Images: 10
Garage
When I was upgrading mine last year, only available versions were 5.5 and 5.6, and upgrade to 5.6 required first to upgrade to 5.5. The last step was language package (mine car I imported from Italy, and was changing voice to Polish).

A lot of B&M problems are resolved by disconnecting battery for a few minutes.
epsonix is offline  
(Post Link) post #3 of 5 Old 11-09-16 Thread Starter
Status: -
Club Member
 
Join Date: Jun 2016
Location: Bromley
County: Kent
Garage
Quote:
Originally Posted by epsonix View Post
When I was upgrading mine last year, only available versions were 5.5 and 5.6, and upgrade to 5.6 required first to upgrade to 5.5. The last step was language package (mine car I imported from Italy, and was changing voice to Polish).

A lot of B&M problems are resolved by disconnecting battery for a few minutes.
I have tried this method above, I have even unplugged the B&M unit for over an hour before trying again. It always refuses to take 5.5.

Sometimes it errors out immediately, other times it takes a few minutes. Depending on the stick.

Since the get go, this unit has been flakey, I know they are known for being such, however I feel my one in particular is worse than the norm!

I am considering buying a variety of new USB's and trying again.
Redders03 is offline  
Status: -
AO Member
 
alex_b's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: United Kingdom
County: Greater London
Images: 3
Long shot. Is your USB formatted as FAT32?
alex_b is offline  
Status: -
AO Member
 
epsonix's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Poland
County: Bielsko-Biala
Images: 10
Garage
Quote:
Originally Posted by alex_b View Post
Long shot. Is your USB formatted as FAT32?
I read somewhere thtat it must be FAT32 full formatted stick (vs. quick formatted).
epsonix is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 159, Brera & 946 Spider

Tags
blue , download , software

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome