newbie blue and me unpairing /re pairing issue - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 17-08-16 Thread Starter
Status: -
Join Date: Aug 2016
County: -
Posts: 2
newbie blue and me unpairing /re pairing issue

Evening all
Picked up my first Alfa on Monday. It's a 159, pics on my intro post.
I've had a look on the forum as I'd hoped to find an answer to my query there but no joy.
So everytime I get into the car I have to RE pair my phone. I pair it up and all works as it should do, but if I leave the car for any reason with my phone and get back in to it, I have to re pair again and already it's a pain and I've only had the car 2 days!
The phone is a HTC One .
Any help would be greatly appreciated.
bcfb1234 is offline  
Sponsored Links
Status: Still engineering
AO Silver Member
Old Engineer's Avatar
Join Date: Mar 2003
Location: Esher
County: Surrey
Posts: 1,926
Images: 12
Have you cleared any previous owners data?
Old Engineer is offline  
Status: 159 Cruiser and Guilietta pocket rocket
AO Silver Member
giblets46's Avatar
Join Date: Jul 2012
Location: United Kingdom
County: Warwickshire
Posts: 4,198
Two comments, firstly I had a similar issue, and discovered that my ohter phone (also paired to B&M had it's bluetooth on, they were fighting to connect).
Secondly, have you tried updating the blue and me software? Often new phones come out with new protocols etc and so the B&M may struggle to communicate with it
If you car is older than 2010 (ish), you can upgrade it to 5.6 (but have to upgrade to 5.5 first!). If newer, then you can upgrade to v 10.0, whcih will bring new features with it

check this website for the firmware and extra info:

159 1.9JTDM Ti and Giulietta 2.0 Veloce
ex: Punto 55s, Golf Mk5 1.4FSi, A3 (8P) Sportback 2.0TDi SE, A4 (B8) 2.0TDI S-Line, 306 HDI Meridian
giblets46 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 159, Brera & 946 Spider

blue , issue , newbie , or re , pairing , unpairing

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome