Motor control system failure - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 21-06-16 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Jan 2015
Location: United Kingdom
County: Angus
Posts: 11
Motor control system failure

Hi can anyone help please.
I have 2007 2.0jts gt car failed mot on emissions was told cylinder 3 is possibly sticky ? Anyway got terraclean done and all was good passed mot and car was running great. But a day later motor control system failure has appeared and my gt is down on power around 3/4000 revs it miss fires? and there is a lot of fumes around car again weather it be burning oil I'm not sure oil seems fine but I'm not a mechanic . So it seems like it's back to the same stage as it was before mot any help would be greatly appreciated thanks

Last edited by pauldundee; 21-06-16 at 14:34.
pauldundee is offline  
Sponsored Links
Status: age is only a number ;-)
AO Gold Member
rgwm's Avatar
Join Date: Aug 2004
Posts: 9,076
The first point is that you'll get a much better response if you post in the correct lounge.........

The second answer is that you really need to get the fault codes read, which should point you in the direction of the problem. Lack of power is often to do with the MAF (the air sensor) but they don't usually cause misfires....
rgwm is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 155

control , failure , motor , system

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome