Vibrations at a certain speed. - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 21-06-04 Thread Starter
Status: -
AO Member
Jochie_155's Avatar
Join Date: May 2004
Location: Nurburg-London
Posts: 180
Images: 1
Vibrations at a certain speed.

I have been loving me 155 since I got it almost one month ago.

Unfortunately since then there is one thing bothering me.
At about 140kph on highway there is a vibration going through the car every like 4 seconds.
You can feel it first at your feet, then the steering wheel and then the seat.
Needless to say I try to avoid that speed but its not making me happy.

Any ideas as to what is going on highly appreciated.


Jochie_155 is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Member
Join Date: May 2004
Location: Bristol
Posts: 90
Warning Re: Vibrations at a certain speed.


I had this on mine when i went above 80mph. Turned out to be the front wheel balance.

Wasnt really that bothered about the problem but when i had some new tyres fitted recently the guy picked up on the fact that my speedlines have been bumped around a far old bit and consequently they where really unbalanced. thats why it was juddering at high speeds.

Problem fixed with a couple of niffty counter balances fitted on the inside of the rim so not to spoil the look.

Hope this helps

ALFAANDY is offline  
Status: -
AO Silver Member
Phil's Avatar
Join Date: Aug 2002
Location: United Kingdom
County: East Sussex
Posts: 1,150
Re: Vibrations at a certain speed.

Do get it fixed quickly as this will shorten the life of the wheel bearings.

Phil is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 155

speed , vibrations

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome