Air con clicking in and out? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 19-01-03 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Aug 2002
Location: Oxford
Posts: 130
Air con clicking in and out?

I left the car ticking over today and noticed an intermittant clicking noise (quite loud) fromthe front. I am pretty sure that it is the air con compressor clutch. I had just been going along a wet road so maybe some water got into the relay box, although it seemed dry.

Unfortunatly as my air con has leaked all the refridgerant away the pressure switch wont allow the aircon to be selected by the climate control, so I can't turn it on and off to check the noise.

Anyone else ever had this?
Dom B is offline  
Sponsored Links
Status: - Update
Posts: n/a
Mmm cant say ive heard of this before..why dont you just unplug the pump..there is a single small wire on the pump(may also be an earth)just unplug it.
Status: Fixing all your keys !!
AO Silver Member
Chris's Avatar
Join Date: Mar 2001
Location: United Kingdom
County: Tyne and Wear
Posts: 3,806
Images: 2

Member car:

a very dirty car

The aircon on my 156 does this all the time when ticking over. The clutch seems to disengage at tickover speeds but only under certain conditions (who knows the vagaries of alfa climate control). However, as yours doesn`t work, I`m with JB, save the bhp and the trouble and pull the fuse
Chris is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 155

air , clicking , con

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome