red injector light staying on - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 6 Old 18-04-11 Thread Starter
Status: -
Join Date: Apr 2011
Location: Jersey
County: -
Posts: 2
Help red injector light staying on

hi chaps
i live in jersey channel islands and have recently accuired an alfa 155 from a friend of mine who sadly is no longer with us the prob is the red injector light on the dash stays on all the time ,the car starts and runs fine, my late friend did say to me sometime last summer that it was a faulty sensor and he couldnt be bothered to sort it as the car drives fine[he was a mechanic]
does anyone know where this sensor is located? as im one of those who hates faults on cars like warning lights on etc the car has been standing idle since last october so if anyone has any tips id appreciate it as im new to alfa's
best wishes
rogerjsy is offline  
Sponsored Links
Status: back in the drivingseat/saving up for petrol
AO Member
not dr155's Avatar
Join Date: May 2008
Location: United Kingdom
County: Hampshire
Posts: 397
Bulb out time , methinks .
not dr155 is offline  
Status: 27 Forever!
AO Member
Nath316's Avatar
Join Date: Mar 2010
Location: United Kingdom
County: Warwickshire
Posts: 831
Images: 26
check maf
Nath316 is offline  
Status: Giggity Giggity...... Giggitygoo
AO Silver Member
Alfa155 TS's Avatar
Join Date: May 2009
Location: Ireland
County: Dublin
Posts: 3,230
Images: 7

Member car:

75 2.0 8v

start by removing the plugs, you canget a build up of oil in the plugwells, also if you know where the CAM solenoid is take it out as again there can be dirt and oil in there, I thin there is a cam sensor somewhere, that could be the sensor he was talking about
Alfa155 TS is offline  
(Post Link) post #5 of 6 Old 19-04-11 Thread Starter
Status: -
Join Date: Apr 2011
Location: Jersey
County: -
Posts: 2
Thumbs Up

ok thanks i will take a look and see how i get on
rogerjsy is offline  
Status: age is only a number ;-)
AO Gold Member
rgwm's Avatar
Join Date: Aug 2004
Posts: 9,073
My guess would be either MAF, lambda sensor, or the cam sensor - which is a PITA as it means a cambelt change.....though if you don't know when it was last done might be a good idea anyway - due every 3 years/36K miles.....

That light has been on on our 156 SW 1.6 ever since we got it......cobbler's shoes, and all that!
rgwm is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 155

injector , light , red , staying

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome