RPM problems - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 13-12-10 Thread Starter
Status: -
Join Date: Aug 2008
Location: Macedonia, The Former Yug
County: -
Posts: 7
RPM problems

Hi i have alfa 155 1.8 8 valve. When i start the engine it works normal, and after a few time the rpm is increasing by his own to 4000 and works like that for min and after that drop to 1000 rpm, and doing that again after few minutes. Maybe someone now what do i need to change or clean. I already clean that air.... thing on the top of the engine , but it's still the same.
Mijalce is offline  
Sponsored Links
Status: turbo powwa
AO Silver Member
celadon's Avatar
Join Date: Nov 2005
Location: United Kingdom
County: Kent
Posts: 5,423
Images: 9
Idle Control Valve.
Check for splits in the hoses, including corrugated hose between Throttle body and Air Mass meter
celadon is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 155

problems , rpm

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome