Fuel Consumption and jerky Ride - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 31-05-08 Thread Starter
Status: -
Join Date: May 2008
Posts: 2
Fuel Consumption and jerky Ride

My car recently started showing the injection light. It goes on and off. Sometimes it stays on for some time. My fuel consumption has doubled within the past week. I had a friend look at it for me a week a ago. He adjusted a device connected to the air filter and the car sterted producing fumes. I need help cos am begining to give up on the car.
cyberdra is offline  
Sponsored Links
Status: PSN ID: Jack155Q4
AO Gold Member
AlfaJack's Avatar
Join Date: May 2003
Location: United Kingdom
County: Kent
Posts: 6,825
Images: 4

Member car:

1993 Alfa 155 Q4

Re: Fuel Consumption and jerky Ride

Hi, quickest way to solve is to take it to a dealer or Alfa mechanic with the machine so they can plug it in to the computer and read the codes of the fault. Then you can fix the bit it is telling you is wrong.
AlfaJack is online now  
Status: playing kill by numbers
AO Gold Member
Join Date: Feb 2005
Location: Belgium
County: Down in the Park
Posts: 7,722
Re: Fuel Consumption and jerky Ride

what engine? could be anything really... Do all your plugs spark? check the resistance over the heater wires of the lambda sensor (the 2 white wires). If any over 4 ohm, replace the lambda sensor
Cuore_Sportivo_155 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 155

consumption , fuel , jerky , ride

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome