Alfa gt clutch problems - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 4 Old 02-07-16 Thread Starter
Status: -
Join Date: Jul 2016
County: -
Posts: 2
Alfa gt clutch problems


Hoping someone can help me!

The other day when i went to drive I noticed my clutch had little to no bite I struggled to get it into gear also so I didn't drive it just in case.

My other half had taken bits of the engine and had a look at the slave cylinder and can't see any leaks there, he's also looked at the master cylinder and again no signs of any leaks.

I have bought both parts to replace but struggling on how to replace the master? And to be honest I'm not sure if both needs replacing or just one?

Any help would be much appreciated

Thank you
sarah86uk is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Member
Join Date: Sep 2011
Location: United Kingdom
County: Essex
Posts: 36

Member car:

GT jtdm

seelegs is offline  
Status: Fixing problems one by one
AO Member
gijst's Avatar
Join Date: Jun 2016
County: Bosnia & Herzegovina
Posts: 103
Had the same thing. Mechanic first topped up the brake and clutch oil, didnt help, and then replaced the master cylinder and it fixed it.

When the car heats up to the operating temperature, it worked fine before replacing it. The only time it didnt want to go in gear (reverse especiallY) was when the car was cold.
gijst is offline  
(Post Link) post #4 of 4 Old 04-07-16 Thread Starter
Status: -
Join Date: Jul 2016
County: -
Posts: 2
All sorted it was the slave cylinder! Thank you for your help x
sarah86uk is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

alfa , clutch , problems

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome