brakes - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 24-04-16 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Dec 2014
Location: United Kingdom
County: Norfolk
Posts: 40

Hi all - am a little baffled about my brakes. Changed front discs and pads last weekend, and during the week the brakes gotl softer and softer with pedal travel increasing in softness.
Bled the brakes today, tiny bit of air in the system along with some awful coloured fluid, but all clear/clean when finished.
Slight improvement in brakes but nowhere near as good as they should be.
With engine off i pump the brake to a solid pedal, start the engine and the pedal moves down - assuming servo all ok.
Any help, advice or pointers gratefully received is offline  
Sponsored Links
Status: Freezing!
AO Silver Member
Rockhopper's Avatar
Join Date: Mar 2007
Location: United Kingdom
County: Nottinghamshire
Posts: 4,865
Did you degrease the new discs before you fitted them? Maybe you have been taking it to easy and glazed the pads?
Rockhopper is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT


Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome