HELP?? 2.4 JTD RPM Sensor disconnect? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 01-12-07 Thread Starter
Status: -
AO Member
Jeronimo's Avatar
Join Date: Feb 2006
Location: Gretton, Northants
Posts: 111
Images: 9
HELP?? 2.4 JTD RPM Sensor disconnect?

Help please.

I'm trying to replace my rpm sensor on my 156 2.4 JTD (2002) but cannot disconnect the electrical plug.

It's right up the back and can only get 1 hand up there.

Anyone know how the plug comes apart?

Surely not just pulling on the wire? First I have to get the wire out of the white nylon grip ??? I'm stuck

Thanks for advice on how or where to find out how.


Good Griefs, I done it - almost.

There is a locking clip and the only way to release it is with a small screw driver to lift it. Pressing on the proper part with my finger did nothing. Came off in the end quite easily but only after I released the whole connection from the plastic clip on the back of the block. Don't do this as it's proving v. difficult to get back. However, engine runs now and I hope this will put an end to the stopping on the road.


Last edited by Jeronimo; 01-12-07 at 16:23.
Jeronimo is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

disconnect , jtd , rpm , sensor

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome