Actuator problem?!? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 26-11-07 Thread Starter
Status: -
Join Date: Oct 2007
Posts: 1

Member car:

147 selespeed

Actuator problem?!?

Hello there,

Just recently i have had the selespeed sensor changed as the car gears were jumping from 5th to reverse and 1st etc.

Since having the sensor changed the selespeed system is working ok....however last week when starting the car it wouldn't let me put the car into first gear. It took about 5 minutes for it to eventually do it, and on the same journey it wouldnt let me put it into reverse for a good couple of minutes, and then in the same manouvre it took a further couple of minutes for it put it back into 1st again!!

Since then it has been fine until today when it wouldnt change gears up or down using the gear stick, only allowing me to use the paddles. Fortunately i was already in motion and didnt have to worry about putting it into first!

Having spoken to a mechanic he seems to think it is the actuator...but before i even consider paying nearly 900 quid to get it fixed are there are any other possibilities it could be??

Any advice would be really appreciated!

gragard is offline  
Sponsored Links
Status: Spider's ready to go!
Global Mod Team
classicgal93's Avatar
Join Date: Sep 2006
Location: Canada
County: British Columbia
Posts: 59,050
Images: 2
Re: Actuator problem?!?

Hi Dani welcome to AO, check out our tech section for help with your problem. Alfa 147, 156 & 159 - Alfa Romeo Forum
classicgal93 is offline  
Status: The BSD says konnichiwa
Global Mod Team
BigFoot's Avatar
Join Date: Jul 2003
Location: Italy
County: Milano
Posts: 113,594
Images: 14
Re: Actuator problem?!?

Hi Dani, welcome to AO

Moved to 147 Lounge
BigFoot is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

actuator , problem

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome