GT clutch pedal woes - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 21-12-15 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Jan 2005
Location: United Kingdom
County: Wrexham
Posts: 167

Member car:


GT clutch pedal woes

Hi folks,

I know this has been covered a few times in this forum, but as it's fast approaching Christmas, I need a pretty definative answer quickly!

The other day I had a Low Brake Fluid warning message, which surprised me as two weeks earlier the car had been serviced by an Alfa main dealer. Anyway, I topped it up a little, and everything seemed ok.

A few days later, the clutch pedal started acting up. It got progressively softer, until it was almost impossible to engage first gear, or change gear.

I've bled the slave cylinder and for a couple of minutes, the pedal felt normal, and gear change was fine.

However, within no time at all, the pedal was soft again, and gear change was a pain.

I can't see any evidence of leakage at the slave cylinder, so am I looking at a defective master cylinder?

The fluid levels haven't dropped much after bleeding, which I was expecting it to.

As it's too late to book the car into a garage, I'm happy to have a go at this myself over the holidays, but I just need to make sure I've got the parts on hand.

Anyone had this before?



Alfa GT 1.9 JTD
Emjay is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

clutch , pedal , woes

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome