brakes 147 - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 15-10-07 Thread Starter
Status: -
AO Member
NAMILLS's Avatar
Join Date: Jan 2007
Location: cape town south africa
Posts: 84

Member car:

147 selespeed

brakes 147

moorning guys

my 147 selespeed 2001 model brakes have began to squeak, also when i apply brakes over a long stopping distance there is a strange noise coming from the front brakes, the brakes are working fine. any ideas??
NAMILLS is offline  
Sponsored Links
Status: One foot in, one foot out!
AO Platinum Member
zulu ferret's Avatar
Join Date: Oct 2006
Location: wgc
County: herts
Posts: 42,255
Images: 2
Re: brakes 147

Check out those back posts.: After stripping, re-assembling, painting her 147's, bedded them in,(new pads) with a trip over to Verulamium, worked perfectly, smooth, progressive, with not a 'peep' out of them.

The only slightly tricky bit is screwing back those pistons on the rears, but that's no problem with the appropriate tool. I think the old lags on AO, and me, rate a Molybdenum based grease, over the Copper lubes, but this choice may open up a can of worms, discussion wise.: Good Luck.
zulu ferret is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

147 , brakes

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome