2005 Gt 2.0 starting problem and high idle - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 24-09-15 Thread Starter
Status: -
Join Date: Jan 2015
Location: Sweden
County: Västra Götaland
Posts: 4
2005 Gt 2.0 starting problem and high idle

Hello. Last 5 days my Gt has been hard to start after sitting at work for 9 hours. Thing is.. it starts fine in the morning after sitting overnight for 12 hours. (and starts fine when I get home from work on short errand running trips. I drive 30 miles to work and it sits. When I try to start it, it sounds like it's never going to start with foot off accelerator. When I give it some gas after a few attempts without It barely starts and cloud of smoke comes out exhaust and idles at 2500. Any ideas?
mnswede is offline  
Sponsored Links
Status: Alfa infected
AO Gold Member
purple145's Avatar
Join Date: Oct 2004
Location: United Kingdom
County: West Midlands
Posts: 7,026
have a look at the air intake hose, often they split in the concertina section, may also be the temperature sensor in the thermostat, or both!

purple145 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

2005 , high , idle , problem , starting

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome