Horrible Squeeling Noise - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 17-09-07 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: May 2007
Posts: 11

Member car:

156 Sportwagen

Horrible Squeeling Noise

(Y) 2001 156 2.0 SportWag Veloce,

Recently had cambelt failure (which was nice!). Had new head, cambelt and tensioner replaced . I'm now getting what sounds like a squeeling bearing noise once the engine warms. Anyone any idea what might be causing this, it doesn't sound like the water pump (had one go on an astra years ago) but then again I'm not that technical...... The guy that replaced the parts is also trying to find the source of the noise but two heads are better than one! Cheers guys.
dhsmith is offline  
Sponsored Links
Status: Freezing!
AO Silver Member
Rockhopper's Avatar
Join Date: Mar 2007
Location: United Kingdom
County: Nottinghamshire
Posts: 4,863
Re: Horrible Squeeling Noise

Spray a little bit of WD40 onto the alternator belt while the engine is running and see if it quietens down.
Rockhopper is online now  
Status: -
AO Member
Join Date: Oct 2006
Location: Inverness
Posts: 267
Re: Horrible Squeeling Noise

id go along with that, sounds like an aux belt tensioner/pulley
DGT is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

horrible , noise , squeeling

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome