P0220 throttle failure - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 24-08-15 Thread Starter
Status: -
AO Member
Taffiam's Avatar
Join Date: Aug 2015
County: -
Posts: 32
P0220 throttle failure

Hi I am a complete novice when it comes to alfas and especially fly by wire throttles I have had some assistance with regards to connector issues however not resolved the problem !!

I have owned my 156 2.5 v6 55 plate veolce for 2 years when I bought it there was a p0220 fault code I plugged it in and cleared the fault and bingo ran fine did this every 3 months for 1 year then it started coming back after 50 miles of driving and now I clear it it comes back as soon as I touch the throttle I have looked at connectors as advised and this is where I am confused !!
There are 2 connectors unplugged both male connectors 1 comes from same wite that pugs into the throttle pedal the other is behind the glove box I have looked for weeks now for the other connectors and no such luck can anyone advise as I love my alfa
I have consulted an alfa mechanic and he just after my money wants to change throttle body full pedal sensors and then re wire the entire system this would cost more than the car is worth and from what I have read it is pointless could anyone shine a little light on my frustration
Taffiam is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

failure , p0220 , throttle

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome