Hydraulic pump :( - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 23-08-15 Thread Starter
Status: -
Join Date: Aug 2015
County: -
Posts: 2
Hydraulic pump :(

Hi everyone. I'm new here and its nice too see so many helpful messages
I have AR 156 salespeed, year 2001. Last week the gearbox/pump light started flashing and car went to N and didn't change into any gear while the light was flashing. But yesterday i wanted to start my baby and no life in it. It shows that is in 1st gear and doesn't even start up. Any advice what to do ? How to at least start it up to take it to mechanics? And maybe anyone knows around how much $$$ is this problem ? Thank youuuuuuu xx
moni monche is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Platinum Member
David C's Avatar
Join Date: Aug 2003
Location: London, England
Posts: 28,993
It won't start if it can't get to Neutral.

Is the Selespeed pump running when you open the door?
Does it run again again when you turn the ignition on?
Have you checked the Selespeed fluid level?
What happens when you try to select Neutral?
Are you remembering to press the brake pedal?
and, relating to the above, do the brake lights work?
David C is offline  
(Post Link) post #3 of 3 Old 23-08-15 Thread Starter
Status: -
Join Date: Aug 2015
County: -
Posts: 2
Hi David. Tnx for replay. No the salespeed pump is not working. Before I could here it when I opened the door now not more. If i want to turn the key to start the car nothing is happening but it says that the car is in 1st gear. ...even if i hold the brake, nothing. And the brake lights are working. I haven't checked the salespeed fluid, is that something i can do it by myself?
moni monche is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

hydraulic , pump

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome