Need some help 147 selespeed woes - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 15-08-15 Thread Starter
Status: -
Join Date: Aug 2015
County: -
Posts: 3
Need some help 147 selespeed woes

Hello, i bought a 2002 147 2.0ts selespeed i love it when it works, but since ive bought it had a few problems the guy i bought it from had fixed it all when i took it back. But today i got stuck at a tesco due to a flat battery about 40 minutes from home but my saint of a dad drove out and gave me a jump. Started up first time lovey... or so i thought, died after about 5 minutes of revving a little jumped it again and thought id take it for a quick drive round the car park to see if it drove like it should because i had all system faliures pop up and then go.

Well it didnt drive normally all system failures flashing and beeping at me and the car was lurching around and acting irratic. Any help would be a massive help. I dont want to get shot of this car i love it but im losing heart as of late. Only thing i can think of is alternator issues but i dont know why it would not drive like it should. Sorry for bad formatting first time posting thanks.
Alfamanreload is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Platinum Member
David C's Avatar
Join Date: Aug 2003
Location: London, England
Posts: 28,991
Selespeeds need a healthy battery, so no surprise for it to be running poorly with a flat battery!

Stop jump starting it (very easy to blow ECUs), take the battery out, charge it properly and go from there.
David C is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

147 , selespeed , woes

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome