147 Gurgling Noises cold - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 18-06-15 Thread Starter
Status: -
Camera Doctor's Avatar
Join Date: May 2015
Location: New Zealand
County: -
Posts: 8
147 Gurgling Noises cold

Hi all, My 2002 147 2.0TS Selespeed has started to make 'gurgling' noises from the engine bay when first started in the morning. I'll try and get a video of it, but the weather is atrocious today

Any ideas what the noise could be just from the description ?

I drove 160km trip last week, and did notice that the Temp Gauge only got to about 65 on the open road - it was cold ( 0-1 degree Celsius ) outside, but I would have thought the Thermostat would stay shut and let it warm up ?? Gauge came up further once I started driving around town ( warmer too )

Don't know if the two are related, or if I should be worried about the cool running ?

Camera Doctor is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Silver Member
scottyf's Avatar
Join Date: Jun 2012
Location: United Kingdom
County: West Midlands
Posts: 5,172
Images: 26

Member car:

Alfa 166

The system trying to bleed itself with an airlock. Check how much coolant you have in the system. Check you aren't losing coolant.
scottyf is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

147 , cold , gurgling , noises

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome