Problems with 147 - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 13-08-07 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Feb 2007
Location: United Kingdom
County: Glasgow
Posts: 32
Problems with 147

Hi, I have a 147 selespeed and had my timing belt done recently but after a few days I started to get a rattling noise which the dealer put down to a faulty tensioner. They replaced this but I seem to have been left with a few more problems.

Firstly when I start the car the idle is all over the place and the revs keep dropping but as soon as I drive off the engine seems fine. It happens again as soon as stop at traffic lights but is gone completely after a few miles. The next problem is a sort of rattling sound which sounds like a loose heat shield but it only happens when the car changes up gear or when I put my foot down. Is at it worst when I drive up an incline in too high a gear.

Iím planning on taking the car back to the dealer as soon as I have some time but any ideas are greatly appreciated.
Gerry is offline  
Sponsored Links
Status: - Update
Posts: n/a
Re: Problems with 147

could be a

sticky throttle valve
knackered maf or lambda..

Status: -
AO Silver Member
marko's Avatar
Join Date: Jan 2006
Location: United Kingdom
County: Tyne and Wear
Posts: 2,736
Images: 4
Re: Problems with 147

i would go for the sticky throttle also, had the exact same concern with mine after a rebuild, get the dealer to clean the throttle out properly, then if they damage it they replace it, rather than you cleaning it and breaking it and then being buggered. they shouldnt charge you anything for this as its rectifying something they should have done before giving you the car back
marko is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

147 , problems

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome