Need help gettin rid of pinking in 147 selespeed - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 18-06-07 Thread Starter
Status: -
AO Member
emranvalera's Avatar
Join Date: Jun 2006
Location: United Kingdom
County: Leicestershire
Posts: 398
Images: 8
Need help gettin rid of pinking in 147 selespeed

Hi there. I have a pinking noise coming from my car. Does anybody know the problem to help me fix it. There is a induction kit on there as well and i dont know if that has anything to do with it.....
emranvalera is offline  
Sponsored Links
Status: One foot in, one foot out!
AO Platinum Member
zulu ferret's Avatar
Join Date: Oct 2006
Location: wgc
County: herts
Posts: 42,255
Images: 2
Re: Need help gettin rid of pinking in 147 selespeed

Don't think you should ever get pre-detonation with the 'powertrain' onboard ECU!: which manages the ignition system, unless something is suspect with a timing sensor,but this would possibly log a fault code if it was defective?: Not really sure if it could be the ECU at fault, or the effect your induction kit might have. Ideas Guys?
zulu ferret is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

147 , gettin , pinking , rid , selespeed

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome