Clicking Idle Actuator? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 17-06-07 Thread Starter
Status: -
AO Member
psenior1's Avatar
Join Date: May 2007
Posts: 121

Member car:

156 2.0 TS

Clicking Idle Actuator?

Still having problems with bouncy revs when moving and depressed clutch, gave the TB a proper clean again today but no better, and the MAF has been changed now too.

I did notice today the idle actuator making an occasional random loud clicking and the idle speed change very slightly with it, I guess this isn't normal?

Shop4parts have these for 100+vat, is there any other cheaper suppliers?

psenior1 is offline  
Sponsored Links
Status: Tin worm attack ... ARGHH!
AO Gold Member
gazza82's Avatar
Join Date: Jan 2003
Location: United Kingdom
County: Buckinghamshire
Posts: 8,287
Images: 12
Re: Clicking Idle Actuator?

Try getting it reset on a diag system first ... it's possibly out of sync and trying to reset the butterfly to the wrong place.
gazza82 is offline  
Status: -
Join Date: Mar 2007
Location: I would rather not say
County: -
Posts: 4,522

Member car:

GT cloverleaf Q2

Re: Clicking Idle Actuator?

bingo. so this could be the prob with mine then. how do you reset the idle actuator?

G5een is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

actuator , clicking , idle

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome