Wheel alignment, GT 1.9, 2006 - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 09-02-15 Thread Starter
Status: -
Join Date: May 2009
Location: Norway
County: Rogaland
Posts: 5

Member car:

GT 1.9

Wheel alignment, GT 1.9, 2006


Have searched a bit on the forum and found this post. Printed the report and gave it to the workshop, telling them to set front toe at neutral.


Also attached my report. Can anyone verify if this looks about right?

A problem now is that I have what appears to be front bearing that are completely shot....is this normal? That the bad bearing sound suddenly appear after an alignment?

Thanks in advance for any help / input.
Attached Files
File Type: pdf img-209133817-0001.pdf (30.6 KB, 18 views)
lazyeyes is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Member
saintetienne's Avatar
Join Date: Aug 2004
Location: United Kingdom
County: East Sussex
Posts: 816
Images: 30
Morning ,

I can't read Norsk , but the figures look like they are all pretty much were they should be .

I am thinking that the "wheel bearing" style sound you hear now the alignment has been done could be tyre noise - my logic is this : the alignment had not been done for some time previously and the tyres had worn to the "old" alignment settings , now that the alignment has changed the "worn" tyres are at a slightly different angle to the road and this is creating the noise/feedback you hear , you may find that when you have done a few miles with the new settings it quietens down - be interested for the feedback.
saintetienne is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

2006 , alignment , wheel

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome