Alfa Romeo 156 low rev stutter on a hot day - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 03-06-07 Thread Starter
Status: -
Join Date: May 2007
Location: The Netherlands
Posts: 3

Member car:

Alfa Romeo 156

Alfa Romeo 156 low rev stutter on a hot day


Lately I'm experiencing engine stutters whenever I push the throttle (stationary/driving) on a 'cold' engine. This always happends on a hot sunny day, especially when I want to drive back home from work, I experience this issue.

After revving a couple of times, or wait for 1 minute in stationary mode, the stutters are gone.

I made a quicktime movie with my mobile. Can you tell me what is wrong? Is it the MAF that's bugging me?
The stutter starts after 12 seconds in the movie

Stutter movie

Thanks for your input.
mightymike is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

156 , alfa , day , hot , low , rev , romeo , stutter

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome