147 2005 Engine Management Light Flashing - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 29-12-14 Thread Starter
Status: -
Join Date: Dec 2014
Location: United Kingdom
County: Durham
Posts: 1
147 2005 Engine Management Light Flashing


I am new to this and hoping someone could help!

I recently purchased a 2005 147 1.6 s spark, the engine was replaced with a newer model and I had an issue with the light being on constant but dull, took it in and the garage replaced a sensor on the cooling system (this is what they told me)

I have done about 700 miles and yesterday the light started flashing, read the manual and it states this could be emissions, so I tried taking my foot off the accelerator whilst driving and the light does go off, but when it press the pedal again to speed up it starts to flash once again. I have no fault code as of yet, as I have been concerned as to if I should drive it or not!

When the old engine failed oil went everywhere after something shot through the sump, is it possible I could have oil in the exhaust system?

Gorbash81 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

147 , 2005 , engine , flashing , light , management

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome