GT Xenons HELP!!! - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 07-11-14 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Jun 2010
Location: Lithuania
County: Vilnius
Posts: 36

Member car:

GT v6 / 156 sw

GT Xenons HELP!!!

Sorry, found alot of threads about xenons, but didn't find answer.
When bought GT Busso front xenons level sensor was not working.

Changed that, didn,t find new, used second hand. MultiEcuScan don't throw error then you connect to xenons ecu any more, about level sensor.
Problem not solved, MES still do not alow to reset slefleveling, says "condicion not met"
Discription for condisions in MES:
No erros - yes
speed 0 hm/h - yes
flat surface - yes

and still do not allow....

Later after chnging sensor, discovered that left side headlight do not go down and up at startup, like right one,
(Xenons self adjusting)

Thought left side headlight level motor was dead, but no. Using MultiEcuScan actuator test:
3 tests; move down posision, move posision midle, move up posision.

testing moving down, left side nothing, right side works
testing moving midle, left side nothing, right side works
testing moving up, left side works, right side works, left side still goes up more then right

Now both headlights light too high, adjusting screws, found two white/grey on each side, but non of them looks like to adjust vertical adjusment.

Could they be broken, or overflap, or there is third one ?
which is vertical adjuster, that first cleary seen on up side of headlight, second one up side of headlight, deeper under wing corner or third one if exist (heard something here on forum that there is some adjuster from posision like down/midle/up for self leveling or something) ?

Anybody have ideas what the .... is going on ?
Is theese level motors are same like on non xenons cars ?
Can these motors in xenons be changed / disconected ?

Wanted to take of the headlight, took off bumpper, unscrewed headlight, but didn't understood how to diisconect the wire, any body have instruction/diagram or picture for that ?

Last edited by bastunas; 07-11-14 at 16:07.
bastunas is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT


Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome