hot air inlet trouble - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 01-11-14 Thread Starter
Status: -
Join Date: Nov 2014
Location: Greece
County: Attica
Posts: 1

Member car:


hot air inlet trouble

Owner of AR147, water heats up to 90oC, but nor hot air, nor aircon cold air is getting in the cockpit. Hot/cold air control knobs are working perfectly. Somebody who knows what's wrong?
cphana@otenet.g is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Member
GTGennaro's Avatar
Join Date: Jan 2013
Location: United Kingdom
County: Stirling
Posts: 133
Images: 2
Hi there. Sounds like an airlock in the coolant system.
In the past I've ran the engine with the expansion tank cap off and the heater on hot and the heater fan running and then bled the system through the bleed valve. (which on my car looks like a tyre valve with a head that can be slightly loosened to let the air out)
I kept checking the expansion tank to ensure this was at the right level as you don't want this dropping below minimum and introducing new air into the system.
Hope this helps and I'm sure there will more replies and confirmation on the process.
Enjoy your Sunday.
GTGennaro is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

air , hot , inlet , trouble

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome