Hesitation? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 26-03-07 Thread Starter
Status: Freezing!
AO Silver Member
Rockhopper's Avatar
Join Date: Mar 2007
Location: United Kingdom
County: Nottinghamshire
Posts: 4,861

Loads of questions now i've had my 156 for a week or so!

I noticed tonight that when its parked on the drive and i quickly blip the throttle the engine makes a kind of intakey kind of noise, hesitates for a second and then picks up. If you press the pedal slightly more gently then its works as advertised and on the road it feels absolutely fine and its doing 30mpg so i don't think there can be too much up with it. I just want to get any potential problems sorted before the warranty runs out!
Rockhopper is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Silver Member
Bodger's Avatar
Join Date: Jun 2006
Location: United Kingdom
County: -
Posts: 1,428
Re: Hesitation?

I've seen this on a 145QV (same engine). We had a good look round it, checked all the hose clips etc. and nothing. My guess was that the plastic intake assembly had clipped apart somewhere. It sounded like it was coming from under one of the 4 air intakes that come off the plenum chamber when I got the rubber tube on it (No.2 cylinder on this one) and happened after we'd been groping around the back of the engine trying to unclip the Lambda sensor.

I presume you aren't feeling any differences in the braking which might point to the brake vacuum hose?

Let me know what you find as this one still needs to be sorted.

Last edited by Bodger; 29-03-07 at 23:22.
Bodger is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT


Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome