I'm confused?? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 5 Old 12-02-07 Thread Starter
Status: -
AO Member
korkytcat's Avatar
Join Date: Mar 2005
Location: Dunfermline (FIFE)
Posts: 283
Hmmm I'm confused??

Hi all, I've got a wee problem with the old girl (and I don't mean the wife). I have a 156 2.0 TS on a 2000 plate
Let me explain.. Every so often the car is cutting out and the "Injector Warning Light" is coming on. The car then wont start again, but if I leave it ten/fifteen minutes she will fire up again as if nothings happened. This is now becoming more and more frequent and it's really starting to annoy me. My nearest Alfa garage is a fair distance away and before I make the arduous trek up there I am wondering if this is something simple. I suspected that one of the injectors was getting blocked so I have put an injection cleaner in the petrol, but this doesn't seem to be working.
Has anyone experienced this? and what the probable cause is.


Stress is to care.......... And I don't give a s**t
korkytcat is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Member
Join Date: Dec 2006
Posts: 38

Member car:

Alfa 147

Re: I'm confused??

I'm sure people with far more expertise than me will put an answer in to this one but that sounds similar to the ECU problems i was having a couple of weeks ago, intermittent but getting more frequent.
Charltoncrazy is offline  
Status: -
AO Member
themole's Avatar
Join Date: Nov 2005
Location: West Midlands
Posts: 507

Member car:

156 V6

Re: I'm confused??

could it be the cranck sensor, TDC Sensor (same thing) getting hot and failing sounds similer to other stories of woe on here run a search

hope it helps a little :-)
themole is offline  
Status: - Update
Posts: n/a
Re: I'm confused??

I agree with themole, sounds like the tdc sensor to me too.
Status: Fixing all your keys !!
AO Silver Member
Chris's Avatar
Join Date: Mar 2001
Location: United Kingdom
County: Tyne and Wear
Posts: 3,806
Images: 2

Member car:

a very dirty car

Re: I'm confused??

Yep, and its a cheap part and a fix you can do yourself (if you are a bit handy).
Chris is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT


Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome