2002 156 electric problems... - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 10-02-07 Thread Starter
Status: -
Join Date: Feb 2007
Location: Ascot
Posts: 4

Member car:

Pair of 156's...

2002 156 electric problems...

Recently my 156 has developed several electrical faults, and I don't know if they're linked.
My last 156 cost me 4k in garage bills in the two years I had it, and I'm hoping I've not ended up with a similar motor.

- My odometer keeps resetting to zero
- The computer keeps resetting to 1st January 2001, though today it went back to Feb 10th without me doing anything.
- A while ago it warned me that my scheduled service was due, sometimes with a distance, sometimes with a time, sometimes it didn't, now it tells me it's expired. My last full service was at 29k, I'm now on 35k. (full AR history)
- Occasionally it struggles to start (probably just battery, but thought I'd include it for completeness)
- When it's starting, the speedometer sometime flickers up and down, up to 80mph sometimes.

The first three are now permanent problems, the last two intermittent.

Does anyone have an idea what may be causing any of these, and are they easily fixable without taking out a second mortgage?

Thank you,

PeteG is offline  
Sponsored Links
Status: waiting for summer
AO Member
Join Date: Mar 2006
Location: United Kingdom
County: North Yorkshire
Posts: 396
Re: 2002 156 electric problems...

Sounds like dodgy earth somewhere or even one of the connectors on the back of the speedo could be loose. Be careful if disconnecting plugs from rear of speedo as it can sometimes lightup the airbag light which will cost to get reset.
Maverick is offline  
Status: - Update
Posts: n/a
Re: 2002 156 electric problems...

I'd start with the battery and/or connections, very sensitive these leccy bits on a 156.

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

156 , 2002 , electric , problems

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome