Climate Control Problem? - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 3 Old 20-07-14 Thread Starter
Status: -
Join Date: Jun 2014
Location: United Kingdom
County: Essex
Posts: 3

Member car:

147 T spark 2.0

Climate Control Problem?

I have a problem with my dual zone climate control. It seems to work perfectly until I put on the air con, then it only blows cold air out of the passenger side and normal cool air out of the drivers side. I tried disconnecting the battery to see if it would reset but it is no different. Does anyone have any advice as to what may be the problem please.
Many thanks
Alan H is offline  
Sponsored Links
Status: Thinking about giulia veloce
Club Member
Membro Premio
jwq's Avatar
Club Member Number: 857
Join Date: Jan 2005
Location: The Netherlands
County: Zuid Holland
Posts: 4,093
Images: 16
There could of course be something wrong with one of the flaps, but I would first try a reset....
Switch on the contact without starting, wait till you stop hearing the flaps in the climate control working. This could take 1 or 2 minutes.....
jwq is offline  
Status: - Update
Posts: n/a
Climate Control Problem?

Another issue may be a lack of gas in the AC system. The in and out pipes on the evaporator are on the same side so if there isn't enough gas in the system one side of the evaporator gets cold while the other doesn't. This could explain your symptoms.

To test this, with the air control flaps set correctly to give cool, straight from the outside air while the AC is off, stick a hand over each outer vent.

Switch on the AC, if one side gets colder, but the other stays the same, a regas should fix it.

If one side gets warmer, there is an issue with your flaps.

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

climate , control , problem

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome