rear wiper - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 4 Old 18-07-14 Thread Starter
Status: -
AO Member
Join Date: Jul 2014
Location: United Kingdom
County: Suffolk
Posts: 11

Member car:

147 T Spark

Warning rear wiper

Hello all, just wondering if there was a common fault on 147 rear wiper set up. i have no wiper movement or washers but the pump is spinning,any thoughts??

Many thanks
hooch7474 is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Member
Join Date: Jun 2014
Location: United Kingdom
County: West Yorkshire
Posts: 13

Member car:


i have the same problem,its the motor thats goosed-seems to be loads on ebay
kevsey is offline  
Status: age is only a number ;-)
AO Gold Member
rgwm's Avatar
Join Date: Aug 2004
Posts: 9,069
If not used regularly they tend to seize on the output shaft - with lubrication and some manual assistance they can sometimes be coaxed back into life - otherwise its a simple enough job to replace - did one a few weeks ago and it took maybe 15 minutes.......
rgwm is offline  
Status: - Update
Posts: n/a
If the washer pump is spinning, but no water is coming out, the pump inlet is probably gummed up with stake screen wash. Get tithe motor, pull it out and wash it.

On the rear motor, they are rubbish. Poor design inside. Try and source a new one, as second hand don't last long. I had a similar issue on my 156 SW. Tried a Second hand one. Lasted 6 months. New one from flea bay, been on fault free for 2 and a half years.

The motor is easy to change. It takes longer to remove the plastic trims to get at it.

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

rear , wiper

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome