Alarm Information - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 17-01-07 Thread Starter
Status: -
AO Silver Member
Rob 156's Avatar
Join Date: Apr 2006
Location: W. London
Posts: 1,305

Member car:

156 2.5

Alarm Information

After reading up on the boards about the alarm system, everyone seems to say the alarm and immobiliser/ignition are seperate unlinked entities, but last night I found out this is not true.

I noticed for a while when unlocking and locking with the remote, the bleeps stopped coming, but central locking still worked perfectly.

Last night, I decided to unlock the car (no noise as usual), then turned the key so I could switch the headlights on as I was trying to find something. As soon as I turned the key enough to get the lights on, I heard a bleep that was the alarm activating, then it set itself off!

After closing the door and locking/unlocking a couple of times, the alarm started working perfectly again. I didn't dare turn the ignition to see whether the engine turned as the timing belt is off (and I'm guessing the immobiliser probably cuts sparks or fuel rather than starter anyway), but this definitely shows there is some link between ignition/immobiliser and the alarm system.

Car is a 98 v6.

Just thought I would post this, as it maybe useful to someone.
Rob 156 is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

alarm , information

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome