black smoke when accelerating - Page 2 - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
Status: TJR Valeting
AO Silver Member
Tommywho156's Avatar
Join Date: May 2012
Location: United Kingdom
County: Leicestershire
Posts: 2,267
Originally Posted by Hugh Myles View Post
MAP sensor, in the intake manifold, not the maf...........
Sorry I've had a drink, I could have sworn you said MAF!
I'd recommend carb cleaner for the MAP, electrical cleaner won't get rid of the carbon as effectively...
Tommywho156 is offline  
Sponsored Links
Status: Hopefull!
AO Member
Join Date: Feb 2014
Location: Ireland
County: Tipperary
Posts: 63

Member car:

'06 156 1.6TS

Is there a prize of the Mankiest MAP?
I thought there would be a big difference after cleaning it but I didn't notice a thing. Maybe it's knackered?
Attached Images
File Type: jpg MAP image.jpg (199.4 KB, 5 views)
Dr. Dave is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

accelerating , black , smoke

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome