156 key fob works alarm but not central locking or boot - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 2 Old 17-06-14 Thread Starter
Status: -
Join Date: May 2011
Location: United Kingdom
County: Cheshire
Posts: 3
156 key fob works alarm but not central locking or boot

Hi all,
I have a problem with my new to me acquired 156 jtd 16v 1.9 2004.
I have 2 keys for the car both are the single button for lock/unlock and a button for the boot. Both keys do exactly the same thing, they both activate and deactivate the alarm with an audi able tone coming from the car. They both do not activate the central locking to lock or unlock the vehicle. They both do not operate the boot release.
I hope somebody can help me diagnose the problem, I have searched related posts but none seem to have the same problem.
Thank you to all
Bikerogg is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Silver Member
TOX1C's Avatar
Join Date: Aug 2004
Location: Amesbury
County: Wiltshire
Posts: 4,324
Images: 9
The keys are coded separately for doors / boot and alarm. You need to visit a specialist - not a main dealer, they should be able to sort it out quite simply. A code is required, but as the fobs are working it should be quite simple, in any case get an estimate before visiting a garage. It doesn't appear to be an exact science so the time can be a bit hit and miss as I found out. When I bought my GTA the fob wouldn't lock doors or set the alarm, and now all is well.

Try AlfaTune in St. Helens, they are well regarded.

Oh and welcome!

Brilliant Blue 156 GTA SportWagon | Q2 | KW V1 Coil-overs | Eibach ARB | Wiecher Strut Bar | Wizard Cat-Back

2009 Fiat Panda 100 HP Stealth Edition
TOX1C is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

156 , alarm , boot , central , fob , key , locking , works

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome