147 central locking problem - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
 
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 6 Old 16-06-14 Thread Starter
Status: -
Newbie
 
Join Date: May 2013
County: -
147 central locking problem

Hi guys ,recently bought alfa 147 1,6.Lovely car but with one problem.Doesnt want to lock the doors neither with the key or the fob.The light on the fob is working when i press it.When i turn the key in to the door nothing happens. Any suggestions ?
thereapar is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
jwq
Status: Thinking about giulia veloce
Club Member
 
jwq's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The Netherlands
County: Zuid Holland
Images: 16
Make sure all the doors and bootlid are properly closed.... If one of them is not shut, the central locking will not work.
jwq is offline  
(Post Link) post #3 of 6 Old 16-06-14 Thread Starter
Status: -
Newbie
 
Join Date: May 2013
County: -
all locked.Its a 5 door if this can help .
thereapar is offline  
jwq
Status: Thinking about giulia veloce
Club Member
 
jwq's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The Netherlands
County: Zuid Holland
Images: 16
No problem with blinking odometer ?
You could try disconnecting the battery (ground connection) for half an hour or so, to reset the bodycomputer. Easy to try.

Otherwise it might be one of the microswitches in one of the doors that signal if the door is closed. Using "multiecuscan" if you have this, you could read the status of these switches to check....
jwq is offline  
(Post Link) post #5 of 6 Old 16-06-14 Thread Starter
Status: -
Newbie
 
Join Date: May 2013
County: -
No blinking odometar.I tried te ECU reset nothing happened. What type of cable do i need for this multiecuscan ?
thereapar is offline  
Status: -
AO Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: New Zealand
County: Auckland
Quote:
Originally Posted by thereapar View Post
No blinking odometar.I tried te ECU reset nothing happened. What type of cable do i need for this multiecuscan ?
Did you fix the problem?
Heavend is offline  
Reply

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

Tags
147 , central , locking , problem

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome