Selespeed Pump Fixed..... $$$$ - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 6 Old 10-01-07 Thread Starter
Status: -
pmptrading's Avatar
Join Date: Sep 2006
Posts: 114
Images: 7

Member car:

Alfa Romeo 156

Selespeed Pump Fixed..... $$$$

Hello All AO!
I just got my Selespeed (year 2000) back from the dealer after it FAILED TO PROCEED 2 days before new years eve......

The pump failed.....

TOTAL bill came to A$1555-

So.... todate the total I have spent on the Selespeed has been A$324(for a faulty wiring loom to the Selespeed) + A$1555 (for the pump).

WHEN WILL THE ACTUATOR fail? Car has 76,000km and is a year 2000 model.

I am not sure if my car has the ACTUATOR version 1 or 2. I believe the 2nd version is much more reliable.......

I cleaned the car and took it for a drive after collecting the car from the dealer,..... she drove perfectly......

HOWEVER I am a little concerned that the next bill for the Selespeed will be for the Actuator......

I think this is the cost of owning an Alfa..... expensive bits need replacing......
pmptrading is offline  
Sponsored Links
Status: -
AO Platinum Member
David C's Avatar
Join Date: Aug 2003
Location: London, England
Posts: 28,991
Re: Selespeed Pump Fixed..... $$$$

A$1555 = £630
The pump is only about £200...

£430 is a hefty labour charge to fit a pump...!
David C is offline  
Status: -
AO Member
Join Date: Nov 2006
Posts: 148

Member car:


Re: Selespeed Pump Fixed..... $$$$

yeah u got hit up!@
makker is offline  
Status: -
AO Member
robf781's Avatar
Join Date: Oct 2006
Location: Leeds
Posts: 820

Member car:

Alfa Spider

Re: Selespeed Pump Fixed..... $$$$

robf781 is offline  
Status: -
AO Member
Join Date: Dec 2006
Location: Middlesbrough
Posts: 49
Re: Selespeed Pump Fixed..... $$$$

Blimey only got 2 wires going to the thing!!!
CDTi is offline  
Status: -
AO Member
fangbosun's Avatar
Join Date: Oct 2005
Location: Coffs Harbour Australia
Posts: 375
Re: Selespeed Pump Fixed..... $$$$

Originally Posted by David C
A$1555 = 630
The pump is only about 200...

430 is a hefty labour charge to fit a pump...!
David. you need to remember that us poor folks downunder get shafted with the price of parts from Europe/US. A US$125 part for my wife's X5 cost AU$491!!!!!!! freight must be damn expensive!
fangbosun is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

$$$$ , fixed , pump , selespeed

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome