Electrical gremlins - Alfa Romeo Forum
You are currently unregistered, register for more features.    
Thread Tools Search this Thread
(Post Link) post #1 of 1 Old 09-06-14 Thread Starter
Status: Working my ass off
AO Member
Join Date: Jun 2008
Location: United Kingdom
County: North Yorkshire
Posts: 40
Electrical gremlins

Hi y'all, recently bought another 156 v6....this time I've gone Q2 transmission, best of both worlds lol. Anyway EML came on so just had the old diagnostics done n it showed coils 1 2 n 3 not working....1 n 2 cleared but 3 remained n the car is way down on acceleration n is flat untill 4k revs.

Not sure but recommendations requested....should I change all 3 plus which bank is it....front or rear as u look at the engine, change plugs n hope it's just them breaking down (car was sat for 7 months before I bought it) or anything else I might be advised to try.

Priced the coils up and they are 70 each. Are the plugs standard or platinums....it's been a while since I played with Alfa V6's, my last one broke the heart n the bank balance but when u luv a car u luv a car lol.....cheers

X Plate 156 V6 Nero
a work in progress.........
psychonurse is offline  

Go Back   Alfa Romeo Forum > Supported Alfa Romeo Models > Technical & Vehicle Assistance > Alfa 147, 156 & GT

electrical , gremlins

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome